Taekwon-Do, mer än bara en kampsport!

Filosofin för ITF Taekwon-Do är en viktig del av denna kampsport. Det är mer än bara en kampstil; det är ett sätt att leva som lär ut självdisciplin, respekt och hängivenhet.

ITF Taekwon-Do är baserat på de fem principerna artighet, integritet, uthållighet, självkontroll och okuvlig anda. Dessa värden är grunden för kampsporten och är designade för att hjälpa utövaren att bli den bästa möjliga versionen av sig själv. Dessutom är dessa värderingar avsedda att tillämpas på alla aspekter av livet, inte bara kampsporten.

Filosofin för ITF Taekwon-Do bygger på idén att framgång är en resa, inte en destination. Det betyder att du alltid måste sträva efter att göra ditt bästa, oavsett vilka mål du har. Detta uppnås genom kontinuerlig övning och engagemang för självförbättring.

Dessutom betonar ITF Taekwon-Do vikten av respekt. Den lär utövare att alltid visa respekt för andra, oavsett deras rang eller förmåga. Detta inkluderar inte bara respekt för dina medutövare, utan också respekt för dig själv.

Filosofin för ITF Taekwon-Do är en viktig del av kampsporten. Det är mer än bara en kampstil; det är ett sätt att leva som lär ut självdisciplin, respekt och hängivenhet. Dessa värderingar är utformade för att hjälpa utövaren att bli den bästa möjliga versionen av sig själv och att tillämpas på alla aspekter av livet. Med denna filosofi kan utövare lära sig att använda Taekwon-Do för självförsvar, fysisk kondition och personlig tillväxt.

More Posts

VM 2023

Två veckor har gått efter VM som arrangeras vartannat år. Taekwon-Do Akademin hade två deltagare och en coach på plats. Indra @indradavila_ som tävlade i

Glad sommar!

Taekwon-Do Akademin önskar alla sina medlemmar en riktigt skön sommar. När man går på lite paus under sommaren är det viktigt att ändå vara fysiskt

Vill du börja träna?